Ce contează cu adevărat la final?

Pe parcursul vieții fiecare dintre noi suntem nevoiți să ne confruntăm cu o serie de momente-cheie. Majoritatea acestora sunt de fapt fie niște clipe dureroase apărute în urma unor nenorociri, fie momente în care suntem nevoiți să luăm decizii importante pentru viitorul nostru și / sau al celor din jur. Însă cu siguranță nimeni nu scapă de acestea.

Modul în care trecem peste aceste încercări ale vieții depinde în mare parte de caracterul personal și de felul fiecăruia de a privi viața. Întrebarea esențială este ce contează cu adevărat în final? Atunci când se trage linia. Contează TOTALUL rezultat din adunare și scris sub linie sau doar MOMENTUL în care se trage linia?

De exemplu, într-un campionat de fotbal în care se bat două sau mai multe echipe pentru titlul de campioni, nu contează neapărat rezultatul din ultima etapă. Chiar dacă o anumită echipă pierde ultimul meci, poate să câștige campionatul dacă pe parcursul acestuia a câștigat cele mai multe meciuri. Deci se premiază TOTALUL și munca depusă per ansamblu.

Pe de altă parte, într-o cursă de mașini nu are nicio relevanță dacă ai fost mai mereu pe locul 2, 3 sau 4, atâta timp cât la final tu ești cel care trece primul de linia de sosire. În acest caz are valoare doar ultima secundă. O singură secundă (sau chiar o miime de secundă, care poate să conteze enorm în cursele de mașini) își poate spune cuvântul și îl poate propulsa pe pilot direct în cartea de istorie a competiției. După ani aproape nimeni nu își va mai aminti cum au stat lucrurile de fapt în cursă. Singurul lucru care va dăinui este rezultatul final.

În concluzie, revenind la tema propusă, întreb din nou: ce contează cu adevărat? Trebuie doar să trăim clipa și să nu ne intereseze de trecut? Sau trebuie să prețuim trecutul și să avem întotdeauna în vedere tot ceea ce a însemnat pentru noi și toate evenimentele pe care le-am trăit?

Răspuns: depinde…

Bonus la tema de gândire: fără trecut nu am fi ajuns în prezent. Însă dacă ne raportăm mereu la trecut, nu vom progresa. Dar nu putem să-lăsăm complet la o parte, fie și pentru simplul fapt că trebuie măcar să învățăm din greșeli. Deci, care e relația corectă pe care trebuie să o avem cu trecutul?

Reclame
Explore posts in the same categories: Meditatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: